Відсутність довідки-погодження з дотриманням з Додатком 1 Документації, а саме інформації про необхідні технічні, якісні та кількісні характеристики предмета закупівлі є підставою для відхилення тендерної пропозиції учасника під час закупівлі електричної енергії

1
392

Витяг з рішення: Відповідно до пункту 4.1 Документації, назва предмета закупівлі - ДК 021:2015, код 09310000-5 – Електрична енергія (Електрична енергія).

Відповідно до пункту 1 розділу ІІІ Документації, Пропозиція подається в електронній формі через електронну систему закупівель шляхом заповнення електронних форм з окремими полями, у яких зазначається інформація про ціну, інші критерії оцінки (у разі їх встановлення замовником), інформація від учасника процедури закупівлі про його відповідність кваліфікаційним (кваліфікаційному) критеріям (у разі їх (його) встановлення, наявність/відсутність підстав, установлених у пункті 47 Особливостей і в тендерній документації, та шляхом завантаження необхідних документів, що вимагаються замовником у тендерній документації, зокрема: -інформації про необхідні технічні, якісні та кількісні характеристики предмета закупівлі інформації про необхідні технічні, якісні та кількісні характеристики предмета закупівлі, що підтверджується учасником в складі Пропозиції у формі довідки-погодження з дотриманням з Додатком 1 Документації.

Відповідно до пункту 6 розділу ІІІ Документації, Учасники процедури закупівлі повинні надати у складі тендерних пропозицій інформацію та/або документи, які підтверджують відповідність тендерної пропозиції учасника технічним, якісним, кількісним та іншим вимогам до предмета закупівлі, установленим замовником в Додатку 1 до тендерної документації. Додаток 1 Документації містить інформацію про технічні, якісні та кількісні характеристики предмета закупівлі. Також додаток 1 документації міститься технічні вимоги, які передбачають технічні, якісні та кількісні характеристики предмета закупівлі.

У додатку 1 Документації міститься, зокрема, наступна вимога: З метою запобігання ризиків щодо постачання неякісного товару за результатами закупівлі, учасники повинні у складі своїх тендерних пропозицій надати протокол перевірки показників якості електроенергії на відповідність вимогам, що встановлені у ДСТУ ЕN 50160- 2014. Відповідний протокол повинен бути виданий на ім’я учасника процедури закупівлі спеціалізованою метрологічною лабораторією уповноваженого на це органу або підприємства у 2022 році або більш пізньої дати. Для підтвердження повноважень метрологічної лабораторії учасники у складі тендерної пропозиції подають копію чинного сертифікату визнання вимірювальних можливостей такої лабораторії, що виданий уповноваженим органом.

Щодо довідки-погодження з дотриманням з Додатком 1 Документації. У складі Пропозиції Переможця відсутня довідка-погодження з дотриманням з Додатком 1 Документації. Пропозиція Переможця не відповідає умовам технічної специфікації та іншим вимогам щодо предмета закупівлі тендерної документації. Відповідно до абзацу другого підпункту 2 пункту 44 Особливостей замовник відхиляє тендерну пропозицію із зазначенням аргументації в електронній системі закупівель у разі, якщо тендерна пропозиція не відповідає умовам технічної специфікації та іншим вимогам щодо предмета закупівлі тендерної документації, крім невідповідності в інформації та/або документах, що може бути усунена учасником процедури закупівлі відповідно до пункту 43 цих особливостей.

Враховуючи наведене, у Замовника наявні підстави для відхилення Пропозиції Переможця, визначені абзацом другим підпункту 2 пункту 44 Особливостей. Враховуючи інформацію, наведену в мотивувальній частині рішення, Пропозиція Переможця мала бути відхилена на підставі вимог пункту 44 Особливостей.

Не відхиливши Пропозицію Переможця, Замовник порушив вимоги пункту 44 Особливостей, згідно з якими замовник відхиляє тендерну пропозицію із зазначенням аргументації в електронній системі закупівель у разі, зокрема, якщо тендерна пропозиція не відповідає умовам технічної специфікації та іншим вимогам щодо предмета закупівлі тендерної документації.

Детальніше в рішенні колегії АМКУ від 09.01.2024 №497, оголошення UA-2023-12-11-002307-a.

Останні новини

Публічна офертаПолітика конфіденційностіДля авторівКонтакти

© 2024 TNDR. Освітня платформа у сфері публічних (державних) закупівель. ТНДР.

Visa & Mastercard