Відсутній переклад файлу, який підтверджує технічні характеристики товару є підставою для відхилення пропозиції учасника

1
433

Рішення колегії № 17453-р/пк-пз від 31.10.2023, оголошення UA-2023-09-29-009141-a

Витяг з рішення колегії: Відповідно до пункту 1 розділу І Документації під час проведення процедури закупівлі усі документи, що мають відношення до тендерної пропозиції та складаються безпосередньо учасником процедури закупівлі, викладаються українською мовою.

У разі надання документів (технічні специфікації, сертифікати, паспорти якості тощо, а також установчі та правовстановлюючі документи) складених мовою іншою ніж українська мова, такі документи повинні супроводжуватися перекладом українською мовою. Переклад (або справжність підпису перекладача) має бути засвідчений нотаріально або легалізований у встановленому законодавством України порядку.

Тексти повинні бути автентичними. Визначальним є текст, викладений українською мовою.

Додаток 3 Документації містить інформацію про необхідні технічні, якісні та кількісні характеристики предмета закупівлі (Технічна специфікація).

Технічні та якісні характеристики

1. Основні характеристики товару: Найменування товару* 1 Кондиціонер настінний (спліт-система).

2. Діюча(і) на дату подання тендерної пропозиції декларація(ї) відповідності (декларація про відповідність) на продукцію, що пропонується до постачання, яка(і) підтверджує відповідність товару вимогам нормативно-правового акта (в разі зазначення Учасником в технічній специфікації нормативно-правового акта)……….

У складі Пропозиції Переможця містяться, зокрема:

- цінова пропозиція (файл "Цінова пропозиція.pdf.p7s"), в якій зазначено, зокрема: Найменування Товару - Кондиціонер настінний (спліт-система) тип 1, Торгівельна марка та/або виробник – Skyworth, Країна походження – Китай;

- документ "SKYWORTH Technical Specifications Split-type Inverter Air Conditioner" (мовою оригіналу), який викладений іншою, ніж українська, мовою (файл "Skyworth G- model Specification.pdf.p7s").

Разом з тим, у складі Пропозиції Переможця відсутній переклад документа "SKYWORTH Technical Specifications Split-type Inverter Air Conditioner".

Враховуючи наведене, Пропозиція Переможця не відповідає умовам технічної специфікації та іншим вимогам щодо предмета закупівлі Документації. Враховуючи викладене, у Замовника наявні підстави для відхилення Пропозиції Переможця, визначені підпунктом 2 пункту 44 Особливостей.

Враховуючи інформацію, наведену в мотивувальній частині рішення, Пропозиція Переможця мала бути відхилена на підставі вимог пункту 44 Особливостей.

Доречі, зручно шукати актуальні висновки ДАСУ та рішення Органу оскарження щодо будь-якої ситуації на Clarity App

Останні новини

Публічна офертаПолітика конфіденційностіДля авторівКонтакти

© 2024 TNDR. Освітня платформа у сфері публічних (державних) закупівель. ТНДР.

Visa & Mastercard