Умови тендерної документації, до яких вносилися зміни: чи можна їх повторно оскаржувати

0
123

Згідно із пунктом 59 Особливостей здійснення публічних закупівель товарів, робіт і послуг для замовників, передбачених Законом України «Про публічні закупівлі», на період дії правового режиму воєнного стану в Україні та протягом 90 днів з дня його припинення або скасування, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 12.10.2022 № 1178 (далі – Особливості) скарги, що стосуються тендерної документації, можуть подаватися до органу оскарження з моменту оприлюднення оголошення про проведення відкритих торгів, але не пізніше ніж за три дні до кінцевого строку подання тендерних пропозицій, установленого до внесення змін до тендерної документації.

Після закінчення встановленого для подання скарг строку, передбаченого абзацом першим цього пункту, скарги можуть подаватися лише щодо змін до тендерної документації внесених замовником, протягом п`яти днів з моменту оприлюднення таких змін на веб-порталі Уповноваженого органу, але не пізніше ніж за три дні до дати, встановленої для подання тендерній пропозицій, яка була встановлена під час внесення таких змін.

Водночас пункт 63 Особливостей передбачає, що орган оскарження залишає скаргу без розгляду в разі, коли:

1) суб’єкт оскарження подає скаргу щодо того самого порушення, у тих самих відкритих торгах та з тих самих підстав, що вже були предметом розгляду органу оскарження і щодо яких органом оскарження було прийнято відповідне рішення.

З огляду на викладене, орган оскарження залишає скаргу без розгляду в разі, коли скаржник подає скаргу щодо тих умов тендерної документації, які вже були предметом розгляду.

При цьому, якщо до таких умов тендерної документації вносилися зміни чи зобов’язаний орган оскарження залишити скаргу без розгляду?

Київський окружний адміністративний суд зазначив, що оскільки до умов тендерної документації вносилися зміни, відповідно в органу оскарження не було підстав для залишення скарги без розгляду.

Посилання на рішення:

Рішення Київського окружного адміністративного суду по справі № 320/13577/23 від 02.11.2023

Останні новини

Публічна офертаПолітика конфіденційностіДля авторівКонтакти

© 2024 TNDR. Освітня платформа у сфері публічних (державних) закупівель. ТНДР.

Visa & Mastercard