Учасник неналежно засвідчив документи про технічні та якісні характеристики предмета закупівлі — відхиляти чи надавати виправити невідповідності? Позиція ДАСУ

0
179

Моніторинг № UA-M-2024-06-17-000038, оголошення № UA-2024-01-23-011824-a

Витяг з висновку за результатами моніторингу: в ході моніторингу установлено, що відповідно до протоколу щодо прийняття рішення уповноваженою особою від 14.03.2024 № 40 Замовник на підставі абзацу 2, абзацу 5 підпункту 2 пункту 44 Особливостей відхилив тендерну пропозицію учасника ТОВ «ГАЗЕНЕРГО-ТРЕЙД» як таку, що не відповідає умовам технічної специфікації та іншим вимогам щодо предмета закупівлі тендерної документації, крім невідповідності в інформації та/або документах, що може бути усунена учасником процедури закупівлі відповідно до пункту 43 Особливостей, а також не відповідає вимогам, установленим у тендерній документації відповідно до абзацу першого частини третьої статті 22 Закону з підстав неналежного завіряння учасником копії Сертифікату № 148, а саме, відсутності на копії Сертифікату № 148 слів «Згідно з оригіналом», найменування посади особи, яка засвідчила копію.

На підставі аналізу пункту 43 Особливостей виправлення невідповідностей учасником ТОВ «ГАЗЕНЕРГО-ТРЕЙД» в частині неналежного завіряння копії Сертифікату № 148, не призведе до зміни предмета закупівлі, запропонованого учасником процедури у складі його тендерної пропозиції, найменування товару, марки, моделі тощо. Отже, Замовник не скористався можливістю надання учаснику ТОВ «ГАЗЕНЕРГО-ТРЕЙД» вимоги про усунення невідповідностей в електронній системі закупівель для виправлення виявлених невідповідностей, чим порушено вимоги пункту 43 Особливостей.

Зважаючи на зазначене, Замовником безпідставно відхилено тендерні пропозиції учасників закупівлі ТОВ «БУДІВЕЛЬНА КОМПАНІЯ СІЧ» та ТОВ «ГАЗЕНЕРГО-ТРЕЙД», що за результатами оцінки визначені наступні найбільш економічно вигідними тендерними пропозиціями, чим не дотримано вимоги підпункту 2 пункту 44 Особливостей.

Доречі, зручно шукати актуальні висновки ДАСУ та рішення Органу оскарження щодо будь-якої ситуації на Clarity App

Різниця між остаточною ціновою пропозицією учасника ТОВ «БУДІВЕЛЬНА КОМПАНІЯ СІЧ», тендерна пропозиція якого Замовником безпідставно відхилена, яка становить 1 642 872,00 грн та остаточною ціновою пропозицією переможця торгів ФОП Арсірій О.В., яка становить 2 063 600,00 грн, складає 420 728,00 грн.

Відповідно до пункту 3 Особливостей Замовники, що зобов’язані здійснювати публічні закупівлі товарів, робіт і послуг відповідно до Закону, проводять закупівлі з урахуванням цих Особливостей та з дотриманням принципів здійснення публічних закупівель, визначених Законом.

Враховуючи наведене Замовником порушено принципи публічних закупівель, визначених статтею 5 Закону, зокрема, щодо максимальної економії, ефективності та пропорційності.

Останні новини

Публічна офертаПолітика конфіденційностіДля авторівКонтакти

© 2024 TNDR. Освітня платформа у сфері публічних (державних) закупівель. ТНДР.

Visa & Mastercard