Учасник надає сертифікати ISO, в яких не відображена вся інформація щодо необхідних замовнику технічних та якісних характеристик предмета закупівлі

0
283

За результатами моніторингу процедури моніторингу закупівлі UA-2024-02-07-000994-a встановлено, що у Додатку до тендерної документації на підтвердження відповідності запропонованого товару технічним, кількісним та якісним вимогам учасник у складі пропозиції повинен надати, зокрема: 

Учасник надає сертифікат на систему управління якістю щодо виробництва меблів, у тому числі на металевому каркасі, що відповідає вимогам ДСТУ EN ISO 9001:2015 «Система управління якістю. Вимоги» (EN ISO 9001:2015, IDT; ISO 9001:2015, IDT), виданого на учасника, якщо він є виробником, чи на виробника товару, що буде поставляться у випадку якщо учасник не є виробником передбаченого товару. Сертифікат повинен бути чинним на момент подачі тендерної пропозиції. Якщо Учасник не є виробником – він надає сертифікат від виробника товару, який планується до постачання. 

Учасник надає сертифікат на систему екологічного управління, в якому зазначається, що системи екологічного керування при виробництві меблів, у тому числі на металевому каркасі, відповідають чинним в Україні вимогам ДСТУ ISO 14001:2015 (ISO 14001:2015, IDT) «Системи екологічного управління». Сертифікат має бути виданий на учасника, якщо він є виробником, чи на виробника товару, що буде поставляться, у випадку якщо учасник не є виробником передбаченого товару. Сертифікат повинен бути чинним на момент подачі. В сертифікаті обов'язково має бути посвідчено відповідність виробництва меблів саме на металевому каркасі за ДКПП 31.09 та 31.00.11. (меблі на металевому каркасі). Якщо Учасник не є виробником – він надає сертифікат від виробника товару, який планується до постачання. 

ДАСУ встановилено, що Учасником ТОВ "К" у наданих сертифікатах відсутня інформація про виробництво меблів у тому числі саме на металевому каркасі.

Коментар: сертифікація ISO – це підтвердження незалежним органом того, що продукція, послуги або система управління на підприємстві відповідають критеріям, які визначені в певному стандарті, який виданий ISO. Проте, чинне законодавство не містить обов’язкових вимог щодо отримання суб’єктами господарювання сертифікатів ISO. Водночас з огляду на переваги, які надає впровадження сертифікації ISO учасникам закупівель доцільно впроваджувати в себе сертифікацію ISO. Коли вимога щодо надання сертифікатів ISO є дискримінаційною розбирали у статті.

Доречі, зручно шукати актуальні висновки ДАСУ та рішення Органу оскарження щодо будь-якої ситуації на Clarity App

Останні новини

Публічна офертаПолітика конфіденційностіДля авторівКонтакти

© 2024 TNDR. Освітня платформа у сфері публічних (державних) закупівель. ТНДР.

Visa & Mastercard