Тендерною документацією не встановлено вимог щодо підтвердження  відповідності учасника технічним, якісним та кількісним характеристикам предмету закупівлі у конкретній формі: як здійснити розгляд

0
163

Розглянемо цю тему на прикладі рішення органу оскарження №6334-р/пк-пз від 09.04.2024 в закупівля UA-2024-02-29-006067-a.

Суть скарги:  скаржник зазначає, що відповідно до Документації учасники Процедури закупівлі повинні надати у складі Пропозицій інформацію та документи, які підтверджують відповідність Пропозиції учасника технічним, якісним, кількісним та іншим вимогам до предмета закупівлі, установленим замовником, відповідно до додатку № 1 Документації, тобто учасник повинен надати будь-якій документ, який буде стверджувати, що учасник 3 підтверджує відповідність Пропозиції учасника технічним, якісним та кількісним вимогам до предмета закупівлі. Скаржник зазначає, що Переможець не надав жодного документу та інформації у складі Пропозиції, які могли б підтверджувати відповідність Пропозиції учасника технічним, якісним та кількісним вимогам до предмета закупівлі. В жодному документі цього не стверджується. Натомість Переможець надав у складі Пропозиції "Інформація про необхідні технічні, якісні та кількісні характеристики предмета закупівлі", даний лист не може бути інформацією та документами, які підтверджують відповідність Пропозиції учасника технічним, якісним та кількісним вимогам до предмета закупівлі. Даний лист є копією технічного завдання на надання послуг від Замовника. 

Замовник зазначає, що Документація не встановлює та не вимагає від учасників підтверджувати відповідність їх Пропозицій, зокрема, технічним, якісним та кількісним характеристикам предмету закупівлі (технічне завдання (додаток № 1 Документації) у конкретній формі, а також, виходячи зі змісту пунктів 1 та 6 розділу ІІІ Документації, надавати будь-яку іншу інформацію (документи), крім інформації про технічні, якісні та кількісні характеристики предмету закупівлі. Таким чином, учасники самостійно обирають форму, в якій вони подають інформацію про технічні, якісні та кількісні характеристики предмету закупівлі та підтверджують відповідність своїх Пропозицій Документації. У даному випадку Переможець обрав форму технічного завдання (додаток № 1 Документації) та надав документ "Інформація про технічні, якісні та кількісні характеристики предмету закупівлі.pdf", який повністю відповідає вимогам додатку № 1 до Документації.

Позиція органу оскарження: згідно вимог тендерної документації учасники  інформацію та документи, які підтверджують відповідність Пропозиції учасника технічним, якісним, кількісним та іншим вимогам до предмета закупівлі, установленим замовником, відповідно до додатку № 1 до Документації. Технічні, якісні характеристики предмета закупівлі та технічні специфікації до предмета закупівлі повинні визначатися Замовником з урахуванням вимог, визначених частиною четвертою статті 5 Закону. Додаток 1 Документації містить технічне завдання 71240000-2 Архітектурні, інженерні та планувальні послуги ДК 021:2015 – 71240000-2.

Загальна характеристика об'єктів, які підлягають обстеженню, наведена у технічній специфікації, яка є додатком 1 до цього технічного завдання.  Додаток 1 до технічного завдання містить технічну специфікацію.

У складі Пропозиції Переможця містяться, зокрема: - цінова пропозиція на надання послуг, у якій зазначено найменування робіт. 

Разом з тим, у складі Пропозиції Переможця відсутня інформація та документи, які підтверджують відповідність Пропозиції учасника технічним, якісним, кількісним вимогам до предмета закупівлі, встановленим Замовником відповідно до додатку 1 Документації. Враховуючи викладене, у Замовника наявні підстави для відхилення Пропозиції Переможця, визначені підпунктом 2 пункту 44 Особливостей.

Детально із описаним рішення АМКУ №6334-р/пк-пз від 09.04.2024  можна ознайомитися у закупівля UA-2024-02-29-006067-a

Останні новини

Публічна офертаПолітика конфіденційностіДля авторівКонтакти

© 2024 TNDR. Освітня платформа у сфері публічних (державних) закупівель. ТНДР.

Visa & Mastercard