Позиція суду щодо документального підтверження відсутності конкуренції з технічних причин

0
190

Пропонуємо розглянути рішення Господарського суду Полтавської області від 19 червня 2024 у справі № 917/283/24 (із повним текстом рішення можна ознайомитися за посиланням).

Обставини справи: Позивач вказує, що відповідачем було штучно усунуто ТОВ «Захід-Схід-Енерго» від участі у процедурі закупівлі теплової енергії для Опорного закладу «Новооржицька загальноосвітня школа І - III ступенів Новооржицької селищної ради» та Новооржицького закладу дошкільної освіти (ясла-садок) «Дружба» Новооржицької селищної ради та укладено з ТОВ «КП ТЕПЛО» договір про надання послуги з постачання теплової енергії № 210 від 06.12.2023 р. з порушенням законодавства про публічні закупівлі.

Позиція суду: З розміщеної на сайті prozorro.gov.ua закупівлі UA-2023-12-08-010673-a вбачається, що 08.12.2023 року замовником Відділом освіти, сім`ї, молоді, спорту, культури і туризму Виконавчого комітету Новооржицької селищної ради Лубенського району Полтавської області було оприлюднено в електронній системі закупівель Протокол щодо прийняття рішення уповноваженою особою від 01.12.2023 р.

У вказаному Протоколі зазначено наступне:

«Відділом освіти, молоді, спорту, культури і туризму виконавчого комітету Новооржицької селищної ради згідно Рішення виконавчого комітету Новооржицької селищної ради Лубенського району Полтавської області № 184 від 18.08.2023 року, та за результатами проведених Аукціонів, були укладені договори оренди нерухомого майна, що належить до комунальної власності Новооржицької селищної ради Лубенського району Полтавської області з постачальником теплової енергії ТОВ «КП ТЕПЛО» (44352823). Також ТОВ «КП ТЕПЛО» (44352823) було встановлено своє теплогенеруюче обладнання з метою виробництва теплової енергії для здійснення опалення у закладах освіти Новооржицької селищної ради. Зміна постачальника призведе до демонтажу котелень та відсутності опалення, відповідно - зриву опалювального сезону. У зв`язку з цим зміна постачальника теплової енергії є технічно не можливою, оскільки договір може бути укладено лише з єдиними постачальниками за відсутності при цьому альтернативи…

У зв`язку з відсутністю конкуренції з технічних причин, яка документально підтверджена замовником, на постачання теплової енергії, яка може бути надана тільки певним постачальником, за відсутності при цьому альтернативи, прийнято рішення про укладення договору на підставі пп.5 (3) п.13 Особливостей з ТОВ «КП ТЕПЛО» (44352823). Враховуючи зазначене, а також нагальність потреби у здійсненні закупівлі, уповноваженою особою прийнято рішення здійснити закупівлю без використання електронної системи закупівель.».

Позивачем не надано доказів реалізації Товариством з обмеженою відповідальністю «Захід-Схід-Енерго» свого права на оскарження процедури закупівлі теплової енергії для Опорного закладу «Новооржицька загальноосвітня школа І - III ступенів Новооржицької селищної ради» та Новооржицького закладу дошкільної освіти (ясла-садок) «Дружба» Новооржицької селищної ради до Антимонопольного комітету України.

Останні новини

Публічна офертаПолітика конфіденційностіДля авторівКонтакти

© 2024 TNDR. Освітня платформа у сфері публічних (державних) закупівель. ТНДР.

Visa & Mastercard