Надання на підтвердження наявності працівників відповідної кваліфікації копію форми 1-ДФ Податковий розрахунок сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податків-фізичних осіб, і сум утриманого з них податку, а також нарахованого єдиного внеску за останній звітний період є дискримінаційною умовою

1
280

Витяг із рішення: Додаток 1 Документації містить кваліфікаційні критерії:

На підтвердження наявності працівників відповідної кваліфікації учасник надає довідку за формою, викладеною у таблиці №2, що містить інформацію про наявність працівників (керівник та виконавець) відповідної кваліфікації, які мають необхідні знання та досвід для виконання робіт (перелік та кваліфікація таких працівників має відповідати умовам, визначеним в Постанові Кабінету Міністрів України від 23.11.2016 № 852).

До довідки додаються копії відповідних підтверджуючих документів:

Копії документів, що підтверджують наявність трудових відносин між учасником та всіма працівниками (керівник та виконавець), зазначеними в довідці про наявність працівників відповідної кваліфікації, які мають необхідні знання та досвід, а саме копії трудових книжок таких осіб із записами про прийом на роботу або накази про прийняття на роботу та копію форми 1-ДФ Податковий розрахунок сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податків-фізичних осіб, і сум утриманого з них податку, а також нарахованого єдиного внеску за останній звітний період.

Скаржник на розгляд Комісії надав додаток 4 ДФ до Податкового розрахунку сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податків - фізичних осіб, і сум утриманого з них податку, а також сум нарахованого єдиного внеску (пункт 4 розділу IV).

Замовник не довів необхідність встановлення наведеної вище умови Документації.

За таких умов, взяти участь у Процедурі закупівлі зможуть лише ті суб'єкти господарювання, які зможуть надати копію форми 1-ДФ Податковий розрахунок сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податків-фізичних осіб, і сум утриманого з них податку, а також нарахованого єдиного внеску за останній звітний період, що є дискримінаційним по відношенню до інших суб'єктів господарювання, у тому числі Скаржника.

Позиція скаржника: Скаржник зазначає, що вимога щодо надання "копію форми 1-ДФ Податковий розрахунок сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податків- фізичних осіб, і сум утриманого з них податку, а також нарахованого єдиного внеску за останній звітний період" є для нього дискримінаційною, оскільки не узгоджується з нормами чинного законодавства України.

Згідно з Наказом Міністерства фінансів України від 15.12.2020 року №773 "Про внесення змін до наказу Міністерства фінансів України від 13 січня 2015 року №4" було затверджено об'єднану звітність з ПДФО та ЄСВ. Форма нового Податкового розрахунку сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податків – фізичних осіб, і сум утриманого з них податку, а також сум нарахованого єдиного внеску, затверджена наказом Мінфіну від 15.12.2020 р. № 773.

Таким чином, починаючи із звітності за І квартал 2021 року платники податків розпочали подавати об'єднану форму із ПДФО, військового збору та ЄСВ.

Оновлена форма Податкового розрахунку сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податків – фізичних осіб, і сум утриманого з них податку, а також сум нарахованого єдиного внеску фактично поглинула форму №1ДФ та таблиці звіту з ЄСВ, затверджена наказом Мінфіну від 15.12.2020 р. №773.

Таким чином, новий Додаток 4ДФ "Відомості про суми нарахованого доходу, утриманого та сплаченого податку на доходи фізичних осіб та військового збору" є аналогом квартальної форми № 1ДФ і заповнюється за тими ж принципами, тому вимога Замовника, на думку Скаржника, є некоректною.

Детальніше у рішенні колегії АМКУ від 09.01.2024 № 488, оголошення UA-2023-12-21-005663-a.

Останні новини

Публічна офертаПолітика конфіденційностіДля авторівКонтакти

© 2024 TNDR. Освітня платформа у сфері публічних (державних) закупівель. ТНДР.

Visa & Mastercard