Гарячі питання щодо звітування на початку 2024-го

0
397

Весь січень одним із питань порядку денного для багатьох замовників буде звітування. Особливостями, а саме пунктом 4 Особливостей встановлення обов'язок для закупівельників щодо оприлюднення звітів про виконання договорів. Норма звучить так: "…у разі виконання сторонами договору про закупівлю, укладеного відповідно до пункту 10 цих особливостей, або закінчення строку дії такого договору про закупівлю за умови його виконання сторонами, або його розірвання замовник обов’язково оприлюднює звіт про виконання договору про закупівлю у строки, визначені пунктом 12 частини 1 статті 10 Закону…".

Справа в тому, що відповідно до встановлених законодавством строків, прозвітуватись за 2023ій можна буде майже до самого кінця січня. І хоча процес всім знайомий є безліч нюансів, на які варто звернути увагу. А окрім цього, на практиці виникають різноманітні моменти. Наприклад, багатьох цікавлять питання, чи треба звітуватись по прямих договорах, коли можна вважати, що договір виконаний, як дізнатись, що настала подія, що передує звітуванню тощо.

Питань багато і на TNDR. є матеріали, що допоможуть знайти відповіді. По-перше, для багатьох ситуацій, з якими стикаються уповноважені особи, у статті "Звітування про виконання договорів про закупівлю: відповідаємо на основні питання" вже знайдені рішення. Також нещодавно був опублікован відеоурок "Звітування про виконання договорів про закупівлю". А взагалі є цілий розділ присвячений процесам звітування у публічних закупівлях.

Останні новини

Публічна офертаПолітика конфіденційностіДля авторівКонтакти

© 2024 TNDR. Освітня платформа у сфері публічних (державних) закупівель. ТНДР.

Visa & Mastercard