ДАСУ змінить підхід до проведення аудиту

0
108

На сайті Державної аудиторської служби України опубліковано новину щодо удосконалення проведення заходів державного фінансового контролю до зразкових міжнародних стандартів.

Про це йшлося на круглому столі щодо підвищення іміджу державного аудиту в Україні, організованому в рамках європейського проєкту «Зміцнення потенціалу зовнішнього аудиту відповідно до міжнародних стандартів» (EU4ACU).

Під час заходу було наголошено, що деякі об’єкти контролю продовжують сприймати аудит через призму «каральних» процедур радянського «контрольно-ревізійного управління». Натомість завдання аудиторів полягає не в тому, щоб знайти «слабкі місця» в діяльності підконтрольної установи, але насамперед – виявити причини, чому так сталося, та надати рекомендації щодо їх усунення для налагодження прозорої роботи.

У зв’язку з чим Держаудитслужба у найближчій перспективі стандартизує такий підхід, щоб вже на перших зустрічах із представниками підприємств чи установ, де відбуватиметься аудит, роз’яснювати його цілі та методи здійснення, ймовірні результати та точки очікуваної співпраці. Удосконалений інструментарій, на думку аудиторів, дасть можливість усунути безпідставне занепокоєння, що інколи виникає у доброчесних працівників підконтрольних об’єктів при зустрічі з контролерами, а також дозволить вибудовувати конструктивну співпрацю у майбутньому.

Джерело: dasu.gov.ua

Останні новини

Публічна офертаПолітика конфіденційностіДля авторівКонтакти

© 2024 TNDR. Освітня платформа у сфері публічних (державних) закупівель. ТНДР.

Visa & Mastercard