Статті

Доповнено приклади документів для проведення закупівель на виконання пунктів 11-1 та 11-2 Особливостей

1
517

Під час проведення закупівлі через електронний каталог замовники керуються різними положення Особливостей здійснення публічних закупівель товарів, робіт і послуг для замовників, передбачених Законом України «Про публічні закупівлі», на період дії правового режиму воєнного стану в Україні та протягом 90 днів з дня його припинення або скасування, затверджених постановою Кабміну від 12.10.2022 № 1178 (далі – Особливостей).

Наприклад застосовуючи закупівлю через електронний каталог, як альтернативу відкритим торгам, замовник здійснює її на підставі пункту 10 Особливостей. А замовники, які є закладами охорони здоров’я або структурними підрозділами з питань охорони здоров’я обласних та Київської міської державних (військових) адміністрацій, та здійснюють закупівлі лікарських засобів та медичних виробів, які визначені у Додатку 1 до Особливостей, керуються пунктом 11-1 Особливостей. Водночас продукти харчування, які визначені у Додатку 2 до Особливостей, замовники закуповують на підставі пункту 11-2 Особливостей.

Тож документальне оформлення та законодавче обґрунтування застосування запиту пропозицій постачальників буде залежати від предмета закупівлі та відповідного положення Особливостей.

Для полегшення роботи уповноважених осіб ми підготували наступні приклади документів, якими доповнено «Приклади протоколів для здійснення закупівлі через електронний каталог ≥ 100 тис. грн»:

  • Приклад протоколу про затвердження РП та проведення закупівлі (на виконання п. 10 Особливостей);
  • Приклад протоколу про затвердження РП та проведення закупівлі (на виконання п. 11-1 Особливостей);
  • Приклад протоколу про затвердження РП та проведення закупівлі (на виконання п. 11-2 Особливостей).

Окрім цього, ми підготували прикладі протоколи для проведення відритих торгів у разі, якщо закупівля через електронний каталог не відбулася, керуючись пунктом 11-1 або 11-2 Особливостей, які розміщенні у «Пакеті прикладів документів для проведення відкритих торгів»:

  • Приклад протоколу уповноваженої особи про затвердження та оприлюднення річного плану або змін до нього, затвердження тендерної документації та оприлюднення її разом з оголошенням про проведення відкритих торгів (на виконання п. 10 Особливостей)
  • Приклад протоколу уповноваженої особи про затвердження та оприлюднення річного плану або змін до нього, затвердження тендерної документації та оприлюднення її разом з оголошенням про проведення відкритих торгів (на виконання п. 11-1 Особливостей)
  • Приклад протоколу уповноваженої особи про затвердження та оприлюднення річного плану або змін до нього, затвердження тендерної документації та оприлюднення її разом з оголошенням про проведення відкритих торгів (на виконання п. 11-2 Особливостей)

пов'язані статті